Presse, podcast, inspiration & seneste nyt…

 

Vil du med en tur i skoven?

 

Jeg tilbyder nu også ‘Walk & Talk’ – pris 750 kr. ex moms.

For dig der vil foretrække den enkle, nære og fortrolige samtale mellem blot to mennesker under åben himmel og i bevægelse. Jeg kan lytte-  og jeg kan hjælpe dig med nogle af de første skridt i livet uden egne børn. Jeg har selv gået turen og deler den gerne med dig.

 

Jeg glæder mig til at møde dig!

 

Book en tid abelone@etandetliv.dk
 
 

Medstifter af fonden Videnscentret Fertility Care.

Ved siden af arbejdet med ‘Et andet liv’, har jeg arbejdet på en strategi om at få etableret en almennyttig fond med fokus på de psykosociale aspekter af fertilitetsbehandling – både under og efter barn eller ej. I august 2019 fik jeg og strategien en større donation, hvilket gjorde drøm og strategi mulig. Sidenhen har seje, kompetente og erfarne folk dannet følgetrop og vi har i fælleskab etableret en organisation med ambition og mission. 

Læs mere om Videnscentret Fertility Care

Vært på podcast om sorg

Til Landsforeningen Forældre & Sorg har jeg lavet 12 episoder om at miste et barn. Jeg har sagt ja til opgaven bl.a. fordi, det gav mig en mulighed for at dykke mere ned i emnet sorg og gå på opdagelse i de mange aspekter af det at miste. Hvad end det du mister er et levende barn, eller drømmen om et barn, så er der sorg og et tab. Lyt med og lær din egen sorg bedre at kende. Som hospitalspræst Christian Busch i interviews med ham fortæller. “Sorgen er lige sp individuelt som et fingeraftryk”. Lyt med via Itunes eller Landsforeningens hjemmeside

 

Vært på podcast om barnløshed hos Podimo.

Til podcasts platform Podimo har jeg eksklusivt lavet 7 episoder om barnløshed. Angrebet emnet fra mange vinkler, i ønsket om at sætte fokus på både alvor og glæde og måske enda punktere noget af frygten for et liv uden egne børn. Jeg er selv ret HEL, selvom jeg er indehaver af den noget uskønne titel ufrivillig barnLØS.

Lyt med når jeg interviewer tidligere jægersoldat og forfatter Thomas Rathsack om, hvorfor han ikke har fået børn. Hør Caroline M. Gullacksen Hvenegaard berette om adoption, når det bliver et smukt tilvalg efter flere års barske fertilitetsbehandlinger. Lyt med på en meget smuk og rå beretning, når jeg taler med psykolog, Søren Surlykke Fink, som kort forinden har mistet sit første barn til Spædbørnsdød. Hør tidligere solodanser og nu passioneret hundetræner Silja Schandorff Hunniversitetet v/ Silja Schandorffberette om livets tilfældigheder, der ikke bød på børn.

Fem afgørende redskaber for at komme videre i livet – Et andet liv!

1. Sorgbearbejdelse

Bearbejdelse af sorgen er afgørende for at sætte sig fri, give slip, finde ro til en fremtid og et liv uden egne børn. Hvad enten det er igennem en psykolog, terapeut, skrive, male, danse, eller hvad nu for redskaber der giver mening for dig. Vigtigt er det, at motivationen til arbejdet med sorgen er viljen og modet til at gå ind i sorgen og gennemgå den. Vi skal alle opleve sorg. Sorg er en værdifuld følgesvend i livet.

2. Mødes med ligesindede

Det har stor værdi at mødes med ligesindende. Opleve at du ikke er alene. Erfare, at dine følelser ikke er forkerte, onde eller frygtlige. Opleve støtte, forståelse og spejling i mødet med ligesindede, der har gået samme barske vej som dig. Mødet med ligesindede, er også vejen til erkendelse og dermed en vej til at give slip og åbne op for nyt liv og energi i din krop og sind. Mødet med dine medsøstre er muligheden for ligeværdig deling og inspiration til dit videre færd

3. Tag arbejdshandsken på

Du får ikke kærligheden serveret i dit skød. Du bliver ikke automatisk inviteret ind i samfundets sociale fælleskaber, om det så er mødregruppe, institutionerne eller foreninger, da mange af disse er bygget op omkring børnefamilien. Højtider og traditioner hjælper dig hellere ikke på vej, når livet er uden egne børn. Din retning i livet er ikke formet, foret eller på anden vis dikteret. Du er fri til at forme livet selv. Selvom du i første omgang ikke ønsker denne frihed, for du vil hellere være bundet af kærligheden til dit barn og dermed vist en vej i livet. Du skal finde din egen vej og identitet. Du skal finde din indre trods, din frie fugl, dit mod, din lyst til at gå på opdagelse og udsøge nye veje. For det er nødvendigt for at finde din vej og identitet i livet. Det er frihedens og mulighedernes vej. Du skal selv finde den, hvilket kræver, at du tager arbejdshandsken på og sætter den ene fod foran den anden. Et modigt skridt ét ad gangen. 

4. Åben op og mærk sårbarheden

Det er afgørende for dine skridt videre i livet, at de går hånd i hånd med et åbent hjerte, da det åbne sind og hjerte er indgangen til ny energi, kærlighed og glæde. Du skal turde smide masken og skjoldet, invitere din omverden indenfor. Fra et nænsomt, ærligt og ikke dømmende sted, skal du lade paraderne falde, vise sårbarhed. Ønsket skal være, ikke mere at bære hele sorgen og smerten alene. Ønsker skal være medfølelse og ikke medlidenhed eller medynk. Sidstnævnte kan offergøre og dræne, hvorimod medfølelse kan opbygge.

5. Egen omsorg

Du fortjener kærlighed, omsorg, støtte, frihed, lykke! Det gør vi alle. Første skridt er at tage dig selv i hånden. Find din indre mor frem. Hende der har uanede mængder kærlighed og omsorg på lager. Start med dig selv, først for. Giv dig selv tid til nydelse, forkælelse fra et kærligt sted. Det sted, som giver dig energi. Giv det fra det sted, hvor medfølelsen bor. 

Debatinlæg i Politiken Maj 2021
Portrætinterview i Jyllands-Posten 7. november 2020
BT Weekend Januar 2020
P1 Orientering 16.juli 2019

1 times program om fertilitet. Programmet er i 2.time af linket her.

https://www.dr.dk/radio/p1/orientering/orientering-2019-07-16

Gæst i Go' aften Danmark 28.juli 2019

https://play.tv2.dk/programmer/magasiner/serier/go-aften-danmark/efter-15-fertilitetsbehandlinger-er-haabet-forsvundet-192625/

Artikel i Alt for Damerne juni 2019

https://www.alt.dk/boern/permanent-ufrivillig-barnloes-abelone-maatte-opgive-at-blive-mor

Mikrofonholder på Radio 24/7, interview

01.11. 2018 interviewede jeg coach og stifter af Mindjuice Academy Pernille W. Lauritsen om ufrivillig barnløshed og livsformål i radioprogrammet Mikrofonholder på Radio 24/7. Hør programmet her.

Artikel i 'Kimen' Landsforeningen for Ufrivilligt barnløses medlemsblad.

“Hørte dig i Mikrofonholder i går. Det gjorde du altså virkelig godt. Super interessante perspektiver…Du er mega inspirerende i din måde at ‘finde ny vej’.” Eva Holm, journalist.

Et andet liv – en podcast om ufrivillig barnløshed

Vi er sat i verden for at forplante os. Hvad hvis det ikke lykkes? Går livet i stå, i stykker? Kan det repareres, eller er det et faktum, at livet må leves på trods og socialt isoleret? Jeg, Abelone Tholstrup Stein er selv indehaver af titlen permanent ufrivillig barnløs. Mit ønske er at få genereret viden om området og få sat fokus på, at der er et meningsfuldt liv uden egne børn. Jeg interviewer eksperter, professionelle, rollemodeller og måske dig? 

Lyt til podcasten ‘Et andet liv’ her på hjemmesiden eller abonner på episoderne via Itunes

“Jeg er i øvrigt gået i gang med at høre dine podcasts – og hold op, hvor er de gode! Der er så meget, jeg kan genkende fra de emner og problemstillinger, der bliver taget op, men samtidig får jeg også utroligt mange nye perspektiver og aha-oplevelser fra interview-personernes historie. …Og af en eller anden grund også en ro i kroppen, som jeg ikke kan forklare, men som er ubeskrivelig rar. Det har jeg ikke haft længe.” Carina 

Gå på opdagelse i avis- og forskningsartikler, magasiner, blogs, TED talks, podcasts, Youtube film…

Det har givet mig en bredere forståelse og en større indsigt at dykke ned i andres perspektiver og indsigter om det barnløse liv, og derigennem styrket min platform af accept og erkendelse. Med håb om, at disse links vil kunne inspirere dig! Jeg er ikke nødvendigvis enig i alt, hvad jeg linker til, men synes at alt her, kan bidrage med interessante vinkler og inspiration. God fornøjelse!

Forskningsartikler

Ufrivillig barnløs 60+
Fertilitetsbehandlingens indflydelse på par
De psykosociale følger af fertilitetsbehandling
Kompetenceudvikling med fokus på ufrivillig barnløshed - Ét årig uddannelse
Forsknings rapport om digitale netværk for barnløse

https://ejop.psychopen.eu/article/view/534/html

Forskning – Introduktion til ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling

En stemme til de barnløse

Vil du være med til at give de permanent ufrivillig barnløse en stemme? Modtag emails når der er nye podcasts, indlæg, arrangementer og særlige tilbud.

You have Successfully Subscribed!