Presse, podcast, inspiration & seneste nyt…

Seneste nyt! 

Ny mulighed ‘Walk & Talk’ i skoven

Jeg tilbyder nu også ‘Walk & Talk’ – Introduktionspris 750 kr.

For dig der vil foretrække den enkle, nære og fortrolige samtale mellem blot to mennesker under åben himmel og i bevægelse.

Det er en ekstrem ensom rejse at være ufrivillig barnløs, hvorfor dialog er afgørende for forståelse og accept af et liv uden egne børn. Måske du står ved skillevejen tæt på at lukke ned for mere behandling, eller du har taget skridtet. Skam, skyld, vrede og sorg er nogle af de følelser du kan opleve. Følelser der går igen hos rigtig mange, så jeg kan forsikre dig om, at du er ikke alene.

Jeg kan hjælpe dig med at komme videre i livet, som ligesindet og som mentor. Hjælpe med accept og hjælpe med at vise vej, finde din vej videre i livet, hvor mening og kærlighed er afgørende fundamenter i det videre færd.

 

Jeg glæder mig til at møde dig!

 

Book en tid abelone@etandetliv.dk
 
 

Ny forening har set dagens lys!

Det sidste års tid har jeg ved siden af arbejdet med ‘Et andet liv’, arbejdet på en strategi om at få etableret et forening for psykosociale processer under efter fertilitetsbehandling. I august fik jeg og strategien en større donation, hvilket gjorde drøm og strategi mulig. Det sidste halve år har seje, kompetente og erfarne folk dannet følgetrop og vi har i fælleskab arbejdet på at etablere en organisation med ambition og mission. Min strategi og drøm, er nu blevet til en fælles mission.

Læs mere om den nye forening.

 

Videnscentret Fertiltiy Care

Foreningen har modet til at definere en ny agenda inden for ufrivillig barnløshed og permanent ufrivillig barnløshed og vise vejen til et meningsfuldt liv med eller uden egne børn. Vi arbejder for dialog på tværs af fagområder, politikere og personer, der har været eller er i fertilitetsbehandling, samt ufrivilligt barnløse. Vi vil være talerør for både dig, der prøver eller har prøvet at blive forælder, og dig, der sidder på den anden side af bordet som fagperson.

  • Vi tror på, at det tværgående samarbejde er det bedste fundament for et kvalitetsløft af det psykosociale felt omkring ufrivillig barnløshed.
  • Vi tror på, at den tværgående dialog og perspektiv på tværs af folk i fertilitetsbehandling og efterfølgende er afgørende for at mindske frygt og smerte i og omkring denne eksistentielle rejse. En frygt og smerte som naturligt opstår pga angsten for ikke at blive forælder.

Vi har etableret Videnscenteret, fordi vi savnede at blive lyttet til og hørt som hele mennesker, da vi selv stod midt i forløbet, og som fagperson savnede vi redskaber og vejledning til at rådgive og facilitere et sammenhængende behandlingsforløb.

Vores tilgang er holistisk. Vi sætter fokus på “det hele menneske”, eller sagt med andre ord, alle de psykosociale aspekter af ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling, med eller uden et barn på vej.

 

Du kan læse mere om foreningen her.

Vært på podcast om barnløshed hos Podimo.

Til podcasts platform Podimo har jeg eksklusivt lavet 7 episoder om barnløshed. Angrebet emnet fra mange vinkler, i ønsket om at sætte fokus på både alvor og glæde og måske enda punktere noget af frygten for et liv uden egne børn. Jeg er selv ret HEL, selvom jeg er indehaver af den noget uskønne titel ufrivillig barnLØS.

Lyt med når jeg interviewer tidligere jægersoldat og forfatter Thomas Rathsack om, hvorfor han ikke har fået børn. Hør Caroline M. Gullacksen Hvenegaard berette om adoption, når det bliver et smukt tilvalg efter flere års barske fertilitetsbehandlinger. Lyt med på en meget smuk og rå beretning, når jeg taler med psykolog, Søren Surlykke Fink, som kort forinden har mistet sit første barn til Spædbørnsdød. Hør tidligere solodanser og nu passioneret hundetræner Silja Schandorff Hunniversitetet v/ Silja Schandorffberette om livets tilfældigheder, der ikke bød på børn.

På Podimo.dk kan du læse om alle mine podcastepisoder og se de mange andre spændende podcasts, som i dag lanceres. Download Podimo’s APP og søg på BARNLØS.

Hos Podimo går en del af prisen på dit medlemskab direkte til de podcasts, du lytter til. På den måde støtter du dine favoritpodcast og i det her tilfælde mit arbejde for at sætte ufrivillig barnløshed på dagsordenen.

 

På podcasten ‘Et andet liv’, fortsætter jeg med at dykke ned i spændende og oplysende emner omkring et meningsfuldt liv uden egne børn. Har du et emne, du synes kunne være interessant at tale om, eller idéer til kommende episoder, så hører jeg gerne fra dig! abelone@etandetliv.dk 

Podcasten ‘Et andet liv’, kan du fra i dag også finde på Podimo og fortsat finde den, hvor du tidligere har lyttet til den. Her på siden eller via Itunes

Fem afgørende redskaber for at komme videre i livet – Et andet liv!

1. Sorgbearbejdelse

Bearbejdelse af sorgen er afgørende for at sætte sig fri, give slip, finde ro til en fremtid og et liv uden egne børn. Hvad enten det er igennem en psykolog, terapeut, skrive, male, danse, eller hvad nu for redskaber der giver mening for dig. Vigtigt er det, at motivationen til arbejdet med sorgen er viljen og modet til at gå ind i sorgen og gennemgå den. Vi skal alle opleve sorg. Sorg er en værdifuld følgesvend i livet.

2. Mødes med ligesindede

Det har stor værdi at mødes med ligesindende. Opleve at du ikke er alene. Erfare, at dine følelser ikke er forkerte, onde eller frygtlige. Opleve støtte, forståelse og spejling i mødet med ligesindede, der har gået samme barske vej som dig. Mødet med ligesindede, er også vejen til erkendelse og dermed en vej til at give slip og åbne op for nyt liv og energi i din krop og sind. Mødet med dine medsøstre er muligheden for ligeværdig deling og inspiration til dit videre færd

3. Tag arbejdshandsken på

Du får ikke kærligheden serveret i dit skød. Du bliver ikke automatisk inviteret ind i samfundets sociale fælleskaber, om det så er mødregruppe, institutionerne eller foreninger, da mange af disse er bygget op omkring børnefamilien. Højtider og traditioner hjælper dig hellere ikke på vej, når livet er uden egne børn. Din retning i livet er ikke formet, foret eller på anden vis dikteret. Du er fri til at forme livet selv. Selvom du i første omgang ikke ønsker denne frihed, for du vil hellere være bundet af kærligheden til dit barn og dermed vist en vej i livet. Du skal finde din egen vej og identitet. Du skal finde din indre trods, din frie fugl, dit mod, din lyst til at gå på opdagelse og udsøge nye veje. For det er nødvendigt for at finde din vej og identitet i livet. Det er frihedens og mulighedernes vej. Du skal selv finde den, hvilket kræver, at du tager arbejdshandsken på og sætter den ene fod foran den anden. Et modigt skridt ét ad gangen. 

4. Åben op og mærk sårbarheden

Det er afgørende for dine skridt videre i livet, at de går hånd i hånd med et åbent hjerte, da det åbne sind og hjerte er indgangen til ny energi, kærlighed og glæde. Du skal turde smide masken og skjoldet, invitere din omverden indenfor. Fra et nænsomt, ærligt og ikke dømmende sted, skal du lade paraderne falde, vise sårbarhed. Ønsket skal være, ikke mere at bære hele sorgen og smerten alene. Ønsker skal være medfølelse og ikke medlidenhed eller medynk. Sidstnævnte kan offergøre og dræne, hvorimod medfølelse kan opbygge.

5. Egen omsorg

Du fortjener kærlighed, omsorg, støtte, frihed, lykke! Det gør vi alle. Første skridt er at tage dig selv i hånden. Find din indre mor frem. Hende der har uanede mængder kærlighed og omsorg på lager. Start med dig selv, først for. Giv dig selv tid til nydelse, forkælelse fra et kærligt sted. Det sted, som giver dig energi. Giv det fra det sted, hvor medfølelsen bor. 

P1 Orientering 16.juli 2019

1 times program om fertilitet. Programmet er i 2.time af linket her.

https://www.dr.dk/radio/p1/orientering/orientering-2019-07-16

Gæst i Go' aften Danmark 28.juli 2019

https://play.tv2.dk/programmer/magasiner/serier/go-aften-danmark/efter-15-fertilitetsbehandlinger-er-haabet-forsvundet-192625/

Artikel i Alt for Damerne juni 2019

https://www.alt.dk/boern/permanent-ufrivillig-barnloes-abelone-maatte-opgive-at-blive-mor

Mikrofonholder på Radio 24/7, interview

01.11. 2018 interviewede jeg coach og stifter af Mindjuice Academy Pernille W. Lauritsen om ufrivillig barnløshed og livsformål i radioprogrammet Mikrofonholder på Radio 24/7. Hør programmet her.

Artikel i 'Kimen' Landsforeningen for Ufrivilligt barnløses medlemsblad.

“Hørte dig i Mikrofonholder i går. Det gjorde du altså virkelig godt. Super interessante perspektiver…Du er mega inspirerende i din måde at ‘finde ny vej’.” Eva Holm, journalist.

Et andet liv – en podcast om ufrivillig barnløshed

Vi er sat i verden for at forplante os. Hvad hvis det ikke lykkes? Går livet i stå, i stykker? Kan det repareres, eller er det et faktum, at livet må leves på trods og socialt isoleret? Jeg, Abelone Tholstrup Stein er selv indehaver af titlen permanent ufrivillig barnløs. Mit ønske er at få genereret viden om området og få sat fokus på, at der er et meningsfuldt liv uden egne børn. Jeg interviewer eksperter, professionelle, rollemodeller og måske dig? 

Lyt til podcasten ‘Et andet liv’ her på hjemmesiden eller abonner på episoderne via Itunes

“Jeg er i øvrigt gået i gang med at høre dine podcasts – og hold op, hvor er de gode! Der er så meget, jeg kan genkende fra de emner og problemstillinger, der bliver taget op, men samtidig får jeg også utroligt mange nye perspektiver og aha-oplevelser fra interview-personernes historie. …Og af en eller anden grund også en ro i kroppen, som jeg ikke kan forklare, men som er ubeskrivelig rar. Det har jeg ikke haft længe.” Carina 

Gå på opdagelse i avis- og forskningsartikler, magasiner, blogs, TED talks, podcasts, Youtube film…

Det har givet mig en bredere forståelse og en større indsigt at dykke ned i andres perspektiver og indsigter om det barnløse liv, og derigennem styrket min platform af accept og erkendelse. Med håb om, at disse links vil kunne inspirere dig! Jeg er ikke nødvendigvis enig i alt, hvad jeg linker til, men synes at alt her, kan bidrage med interessante vinkler og inspiration. God fornøjelse!

Forskningsartikler

Ufrivillig barnløs 60+
Fertilitetsbehandlingens indflydelse på par
De psykosociale følger af fertilitetsbehandling
Kompetenceudvikling med fokus på ufrivillig barnløshed - Ét årig uddannelse
Forsknings rapport om digitale netværk for barnløse

https://ejop.psychopen.eu/article/view/534/html

En stemme til de barnløse

Vil du være med til at give de permanent ufrivillig barnløse en stemme? Modtag emails når der er nye podcasts, indlæg, arrangementer og særlige tilbud.

You have Successfully Subscribed!