Mai-Britt Guldin er en af de førende sorgforskere herhjemme. Hun er skarp, engageret og med stor faglig og menneskelig passion for hendes felt sorg. Hun var derfor ikke i tvivl, om gerne at ville bidrage til en samtale, omhandlende sorg og ufrivillig barnløshed. 

Ovenfor direkte link til lytning af episoden via Podimo. Vil du lytte via andre platforme? Find links nederst på siden her. 

Det tog ikke mange sekunder af vores samtale, førend Mai-Britt kunne erklære, at ufrivillig barnløshed er en ikke-anerkendt sorg. Årsagen er bl.a. forbundet med, at det kan være svært at forstå, at der kan være en sorg, når der ikke direkte har været et menneskeligt tab, et dødsfald. 

Mai-Britt fortæller om, hvad det gør ved den enkelte ikke at blive mødt og anerkendt i sin sorg. Hun fortæller om, at den manglende anerkendelse udefra også har betydning for, hvordan man selv forstår og håndterer det man står i. Sorg foregår ikke kun i den enkelte, men også i samspillet mellem mennekser og her viser forskning, at det er af afgørende betydning at blive set og anerkendt af andre i sin sorg. 

Lyt med når Mai-Britt og jeg taler om sorg og isolation, kompliceret sorg og hvor stor forskel der er på sorg. Mai-Britt kommer med anbefalinger i forhold til sorgarbejdet og påpeger, at det aldrig er for sent at gå i gang. 

Vil du dykke mere ned i sorgarbejdet kan jeg varmt anbefale disse to bøger, som Mai-Britt Guldin er henholdsvis forfatter og medforfatter på. “Tab og Sorg” samt “Giv sorgen ord”. 

Lyt med! Med håb om – at også denne samtale vil kunne inspirere til et meningsfuldt liv.

 

Du kan lytte til podcasten ‘Et andet liv’ gennem din favorit “lytte-platform”. Direkte links nedenfor: