“Et barn begynder at eksistere i det øjeblik, det er undfanget i tankerne…”

Lyt med på min samtale med psykolog og jordemoder Anna-Katherine Højland og hør hende berette om den dybe respekt og forståelse, hun har for permanent ufrivilligt barnløse. Hør hende fortælle om fertilitetsbehandlings-rejsen fra et psykologisk perspektiv.

Ovenfor direkte link til lytning af episoden via Podimo. Vil du lytte via andre platforme? Find links nederst på siden her. 

 

Smerten og fortvivlelsen er ikke “kun” at blive konfronteret med, at du nok aldrig får et barn. Det er også det, at du mister muligheden for at blive den forældre og familie, som du havde forestillet dig, beretter Anna-Katherine. Hun fortæller, at der ligeledes er nogle udviklingspsykologiske muligheder og et generationsskifte, som du mister, samt det støttende netværk, der er forbundet med forældreskabet.

“De ufrivilligt barnløse har det lidt værre, end andre går og tror. De bærer på et usynligt tab. Et usynligt barn.”

Jeg spørger Anna-Katherine, hvad fertilitetsprocessen gør ved os – og hvad hun ville gøre, hvis hun stod med ansvar for hele området. Hendes svar handler bl.a. om noget så enkelt og simpelt som værdighed.

Anna-Kathrine har mange års erfaring med både mænd og kvinder i hendes praksis som kliniskpsykolog og beretter medfølende, men også råt og ærligt , hvad det har af konsekvenser, og hvad der skal til, når barnet ikke kommer. Hun fortæller også om dem, hvor barnet kommer, men hvor den forventede lykkefølelse og glæde ikke indfinder sig. For nogen er omvæltningen så stor, at moderskabet fortrydes.

Lyt med og lad dig inspirere af ord som mental fødestue. Lyt til vigtigheden i at finde en anden vej, et andet liv, eller med jordemoder Anna-Katherines ord “føde en frugtbar tilværelse”, hvis barnet ikke kommer, som ventet.

Lyt med! Med håb om – at også denne samtale vil kunne inspirere til et meningsfuldt liv.

 

Du kan lytte til podcasten ‘Et andet liv’ gennem din favorit “lytte-platform”. Direkte links nedenfor: