“Du kan jo altid gå i fertilitetsbehandling”?!

Vi har en forestilling og en fortælling herhjemme om, at teknologien kan hjælpe os, hvis vi ikke selv kan lykkedes med en graviditet. Men hvordan ser virkeligheden ud?

Ovenfor direkte link til lytning af episoden via Podimo. Vil du lytte via andre platforme? Find links nederst på siden her. 

Stine Willum Adrian lektor og teknoantropolog fra Aalborg Universitet beretter. – Når du går i fertilitetsbehandling er sandsynligheden for at lykkes, mindre end ikke at lykkes, men historien kommer ikke frem. Primært fordi vi herhjemme, har en håbs-fortælling om, at teknologien kan hjælpe os. Teknologien er midlet der fikser – også infertilitet. En fortælling, der er understøttet af dem der har udviklet den – og dem der arbejder med den.

Hvor er fortællingen om dem der ikke lykkes? Vi mangler viden om vejen, når graviditeten ikke melder sig.

Jeg har besøgt Stine Willum Adrian og taler med hende om teknologiens betydning på godt og ondt, og om de mange fortællinger, som er med til at understøtte et ensidigt billede af fertilitetsbehandlinger og samtidigt understøtter og forherliger det heteroseksuelle familieliv.

Stine deler engageret ud af hendes viden på området og introducerer mig for flere spændende perspektiver, herunder hvordan den infertile mand kan blive betragtet som importent, hvis hans sæd er dårlig, hvor imod kvinden ikke opleves som importent, hendes moderskab bliver til gengæld ramt. Her er altså et angreb på den “rigtige mand” og den “rigtige kvinde”, når forældreskabet mislykkes.

Lyt med og hør Stine berette om markedskræfternes rolle og betydning for fertilitetsbehandling herhjemme og hør Stine fortælle om, hvordan vores samfundsopbygning spiller en væsentlig rolle i forhold til infertilitet.

Lyt med her! Med håb om – at også denne samtale vil kunne inspirere til et meningsfuldt liv.

Du kan lytte til podcasten ‘Et andet liv’ gennem din favorit “lytte-platform”. Direkte links nedenfor: