Jeg har glædet mig til at præsentere Pernille Lucia Hansen for jer. Glædet mig, fordi Pernille repræsenterer en vigtig del af historien om fertilitetsbehandling og det efterfølgende liv, barn eller ej.

Ovenfor direkte link til lytning af episoden via Podimo. Vil du lytte via andre platforme? Find links nederst på siden her.

Pernille er blevet mor til to børn, men Pernille har også 10 års fertilitetsbehandlinger på sit livs CV og adskillelige aborter. Dertil et liv, hvor hun ikke kan række hænderne i vejret og sige, at hun er blevet lykkeligere. Tværtimod har de 10 år taget noget fra hende. Hun er ikke den samme Pernille. Hun har en rå og til tider umenneskelig fortælling med i sin bagage, med ar på både sjæl og krop.

Lyt med på en meget barsk fertilitetsfortælling. Lyt med når en meget modig kvinde, åbent og ærligt fortæller om at miste, både sig selv, men også graviditeter. Da jeg møder Pernille første gang, fortæller hun mig, at hun ville ønske, at hun havde mødt mig og mit virke, under hendes fertilitetsbehandlinger. Hør hende berette hvorfor. Hør også, hvilke konsekvenser det har, når vi ikke har os selv med i behandlingerne og når ingen sygeplejersker eller læger undervejs stopper op og spørger “Hvordan har du det?”.

Pernille er uddannet sygeplejerske og arbejder i dag med at hjælpe andre mænd og kvinder gennem fertilitetsrejsen med bl.a. zoneterapi og massage. Selv siger hun, at vigtigst af alt for hende er at skabe et rum af omsorg med plads til alle de følelser, som hun ikke selv “fik lov” til at udtrykke under hendes forløb. Hendes egne erfaringer er blevet en naturlig del af behandlingen, som hun siger “Spejling af følelser og tanker kan nogle gange lindre, virke forløsende og nogle gange bliver ensomhedsoplevelsen lidt mindre i mødet med én, der tale med om de svære følelser der kan være skamfulde at sætte ord på.”

Lyt med her! Med håb om – at også denne samtale vil kunne inspirere til et meningsfuldt liv.

Du kan lytte til podcasten ‘Et andet liv’ gennem din favorit “lytte-platform”. Direkte links nedenfor: