Jeg vil ikke nøjes med eller leve på trods, fordi drømmen om at blive mor ikke lykkes. Jeg er derfor gået på inspirations-jagt, både for at forstå, hvad det gør ved os ikke at blive forældre, om vores liv bliver dårligere? Men også for at få indsigt i og blive inspireret til, hvordan livet kan gribes an når “meningen med livet” at få børn forsvinder. Hvad kan vi selv gøre og hvor kan vi få hjælp.

Ovenfor direkte link til lytning af episoden via Podimo. Vil du lytte via andre platforme? Find links nederst på siden her. 

I 2. episode af ‘Et andet liv’s podcasts, taler jeg med psykolog, doktor phil og psykoanalytiker Judy Gammelgaard. Jeg har valgt at interviewe Judy, for at høre, hvad psykoanalysens briller, men også hvad Judy, som kvinde og med mange års erfaring i det psykologiske felt, kan bidrage med af input og inspiration til den ufrivilligt barnløse kvinde.

Judy peger på vores præstationskultur, hvor vi har svært ved at acceptere at ønsker ikke kan blive tilfredsstillet. Kulturen avler skam og følelsen af at være være forkert, når det ikke lykkes.

Hun svarer på om man kan opleve dyb kærlighed uden at blive mor – og om når ønsker bliver til begær som fører til selvdestruktion og skamfuldhed.

Judy understreger sorgarbejdes betydning for at komme videre ud på den anden side. Hun bakker op om gruppe-processer, som et afgørende redskab i sorgbearbejdelsen.

Judy kommer også med et bud på, hvorfor ufrivillig barnløse er omgærdet af taburisering. Hun ser kvinders vanskeligheder i samfundet, som hun mener aldrig er blevet taget så alvorligt, som de vanskeligheder mænd har. Hun taler om, at der bør være et oprør på vej. En ny kvindebevægelse.

God lyttelyst!

 

Du kan lytte til podcasten ‘Et andet liv’ gennem din favorit “lytte-platform”. Direkte links nedenfor: