Var det en idé at etablere et råberum? Et rum, hvor alle de grimme, forbudte følelser kan blive sagt højt?! Forsker og professor i antropologi, Tine Tjørnhøj-Thomsen, kommer med forskellige bud på, hvad der kan hjælpe de ufrivilligt barnløse til et meningsfuldt liv.

Ovenfor direkte link til lytning af episoden via Podimo. Vil du lytte via andre platforme? Find links nederst på siden her. 

 

Lyt med når Tine bidrager med et overraskende indspark og tiltrængt fokus på humor. Vi taler om, hvorfor det kan være “lettere” at have haft kræft end at være ufrivillig barnløs og om, hvilket ansvar der ligger hos kvinder, der har fået børn, til at inddrage de ufrivilligt barnløse i fællesskaber.

Tine peger på, at det at åbne op og sige højt, både til og fra, er et væsentlig redskab for den ufrivilligt barnløse i vejen mod et meningsfuldt liv. Hun opfordrer også til, at den barnløse i mødet med omverdenen, “finder” nogle gode svar på, hvorfor de ikke har børn.

Lyt med på en essentiel samtale om at finde mening i livet uden børn, om tilblivelse og om “synd for-kappen”, der ligger sig tungt henover de kvinder, som ikke blive mødre. Vi taler om, hvad skal der til for at smide kappen og genfinde styrke, mod og vilje i et liv uden egne børn.

Med håb om – at også denne samtale vil kunne inspirere til et meningsfuldt liv.

Du kan lytte til podcasten ‘Et andet liv’ gennem din favorit “lytte-platform”. Direkte links nedenfor: