LYT MED

Kom med på en uventet lytte-rejse til en præstegård på indre Nørrebro, hvor et unikt lydtapet møder mig. Katten Elvis, rengøringsdamen og hendes støvsuger, håndværkere, der skal restaurere kirkens tag, præstens far i haven, en mand, der skal aflevere champagne og en logerende fra Australien. Her summer af liv og endnu mere af hjertevarme.

Sognepræst Pernille Østrem byder indenfor til en samtale om kirken og ufrivillig barnløshed. Selv har hun ingen børn og grunden er hverken ufrivillig, eller årsag til, at hun føler sig løs fra tilhørsforhold eller identitet. Hendes medfølelse og forståelse overfor de ufrivilligt barnløse er til gengæld stor og inspirerende at lytte til.

I vores samtale taler vi bl.a. om kirkens mulighed for at lave ritualer og ceremonier og derigennem anerkende den enkeltes sorg og barske rejse med barnløshed.

Pernille beretter rørt om styrken ved at have en broget venneskare til at dele livet med. – Og jeg deler mine egne tanker om at miste evnen til at blive mor og sammenligner det med at miste en vigtig person i sit liv.

Pernille har noget på hjertet og bidrager klogt, vist og ærligt med sit eget liv og om sit kirkelige virke. Jeg kan kun opfordre til at besøge Pernille og kirken på Nørrebro. Jeg vil ihvertfald se frem til at krybe under hendes præste-vinger fra en af kirkens bænke en dag.

Lyt med! Med håb om – at også denne samtale vil kunne inspirere til et meningsfuldt liv.