Mødet med de to har betydning for både dig og mig, da det byder på nye døre, der åbner sig mod mere indsigt og inspiration. De nye kontakter byder også på sammenhold, anerkendelse og støtte på tværs af fag- og landegrænser.

Vejen mod at bryde tabu og sætte fokus på ufrivillig barnløshed løses bedst i flok og bedst sammen.

Tina Sandager

I sommer mødtes jeg med professor i fertilitet Lone Schmidt. Hun anbefalede mig at kontakte Tina Sandager. I sidste uge lykkes det os at få et møde i stand. Udover at vores hjerte brænder for samme felt, var kemien også varm, hvilket beror godt for fremtidigt samarbejde. Tina er tidligere fertilitetssygeplejerske og uddannet psykoterapeut MPF. Med et spændende virke bag sig, med egen praksis og undervisning af sundhedsprofessionelt personale fra fertilitetsklinikkerne. Hendes hjerte banker for at forbedre forhold under fertilitetsbehandlingerne og de psykosociale konsekvenser af barnløshed. Hendes nuværende fokus er på efteruddannelse af sundhedspersonale.

I samarbejde med Yoon Frederiksen, Majken Weirsøe Mogensen og Anna-Katrine Højland, har hun udviklet og taget initiativ til et nyt et-årig kompetenceudviklingsforløb med fokus på ufrivillig barnløshed. Uddannelsen bliver udbudt af Familieprojektet og første modul søsættes om en uge. Der skulle stadig være ledige pladser, hvis nogen er interesserede! Læs mere om uddannelsen her.

Jody Day 

Jody Day er kvinden, der satte gang i min helingsproces, samtidig med, at hun blev inspirationskilden til at søsætte arbejdet med permanent ufrivilligt barnløse i Danmark. Til dem der ikke kender Jody Day, vil jeg anbefale denne TED talk, som teser til Jody og hendes virke gennem organisationen Gateway Woman. Jody Day er den førende kvinde på verdensplan, som har formået at sætte permanent ufrivillig barnløshed på dagsordnen.

I sidste uge kontaktede jeg hende og er efterfølgende blevet budt velkommen i Global Sisterhood (Support for childless woman who support childless woman). På kort tid har jeg kunne sparre med kollegaer på tværs af kloden og oplevet støtte til de danske medsøstre. Det går lige i hjertet og hermed er et virtuelt kram og high five givet videre. I den sammenhæng har jeg været i kontakt med Michelle fra Australien, som blandt andet er kendt fra hendes podcasts. Har du ikke hørt hende endnu, kan jeg varmt anbefale disse. Unclassified woman. Leslie Pyne fra UK, som så rørende skriver om at finde sin vej, samt Linda Malm, en skandinavisk søster, som jeg glæder mig til at udveksle erfaringer med.

Har du spørgsmål, idéer til netværket, så lad mig endelig høre fra dig!

Kærlig hilsen

Abelone